Voćne sadnice - Kruševac

Šumske vrste drveća (Sadnice za pošumljavanje)

Sadnice bagrema

Beli bagrem

Sadi se na razmaku 1x1m (jedan puta jedan metar) izuzetno brzo stiže za seču za ogrev i za tehničko drvo brzorastuće sorte. I do 1500 m3 na 1 ha drva.

Sadnice vrbe

Vrba

Sadnice vrbe izuzetno brzo raste, stiže na seču već u trećoj godini, sadi se na razdaljini 50 x 50 cm. Pogodno za gajenje na terenima gde ima visokih podzemnih voda ili plavom terenima odlična za grejanje i druge svrhe.

Sadnice kanadske topole

Kanadska Topola

Kanadska Topola je brzorastuća sorta topole lako se gaji. Sadi se na razdaljini 2 x 2 m, podnosi za barene terene i visoke vodostaja, brzo raste prva seča posle 15 godina od sadnje izuzetno dobra kao tehničko drvo

Sadnice bresta

Brest

Brest sadnice za vetrobrane i za ogrev do sprema za seču tek posle 30 godina. Vrlo se lako gaji dobro ukorenjavanje izuzetno dobar za zaštitu od vetra.

Sadnice jablana

Jablan

Jablan je vrsta topole izuzetno dekorativna, raste u visinu do 30 m, a u širinu do 4metra sadi se za vetrobran ili za dekoraciju.

Sadnice paulovnije

Paulovnija (Pavlovo drvo)

Paulovnija ili Pavlovo drvo izuzetno brzorastuća biljka, prva seča već nakon pet godina raste i po 2 cm godišnje u širinu i po 4m u visinu. Dekorativna vrsta i kao industrijska vrsta za dobijanje ogreva odnosno kvalitetnog drveta.

Sadnice breze

Breza

Breza je izuzetno dekorativna vrsta. Sadi se za dekoraciju ili vetrobrane, pogodne su za gajenje na višim nadmorskim visinama.

Scroll